کد مطلب: 256099
جهانبين نيوز؛ گزارش مي‌دهد؛
در آرزوي خانه‌دار شدن/خردادماه جديديترين وعده تحويل مسکن
تاریخ انتشار : 1402/02/23 14:00:13
نمایش : 414
روياي خانه‌دار شدن براي افرادي که ديگر نه توان ادامه دارند و نه مي‌توانند انصراف دهند، با تاخير در واگذاري مسکن که از سوي مسئولان مطرح مي‌شود روز به روز دور و دورتر مي‌شود.
به گزارش هفت چشمه به نقل از جهانبين نيوز؛ در چند سال اخير روند قيمت‌ها در بحث مسکن افزايشي بوده و خريد خانه براي جوانان و مستأجران سخت و به نوعي از اولويت‌هاي آن‌ها خارج شده است.

در سال ۹۶ تسهيلاتي که براي خريد خانه به يک زوج جوان تعلق مي‌گرفت ۱۲۰ ميليون تومان بود اما همين تسهيلات در سال ۱۴۰۰ به ۴۸۰ ميليون تومان رسيد، اين يعني در اين سال‌ها وام مسکن ۳۰۰ درصد رشد کرده است.

در ميان رشد قيمت مسکن در سال‌هاي گذشته، اجاره‌بها نيز افزايش زيادي داشته است، تنها در يک سال، اجاره ۵۰ درصد گران‌تر شد و اين نشان مي‌دهد رشد اجاره‌بها حتي از رشد قيمت مسکن هم بيشتر بوده.

در اين شرايط و با روي کار آمدن دولت سيزدهم، طرح نهضت ملي مسکن که بعد از استقرار دولت و با تصويب مجلس به قانون تبديل شد، مطرح گرديد، طرحي که اميد خانه‌دار شدن را در دل جوانان ايجاد کرد و بنا به گفته مسئولان امر تعداد بسياري از مردم، متقاضي اين طرح شدند.

حالا با گذشت دو سال از روي کار آمدن دولت سيزدهم و کمتر از دو سال از آغاز اجراي طرح نهضت ملي مسکن، متقاضيان با مشکلاتي مواجه شده‌اند که وعده‌هاي امروز و فردا براي تحويل خانه‌ها به مردمي که صبرشان سرآمده و دار و ندار خود را براي خانه‌دار شدن هزينه کرده‌اند، يکي از اين مشکلات است.
 

سعي شد با حضور ميداني در سايت‌هاي اجراي طرح نهضت ملي مسکن در جريان چند و چون اين پروژه قرار بگيريم و با گفت‌وگو با مردم از مشکلاتي که در مسير خانه‌دار شدن براي آن‌ها ايجاد شده است با خبر شويم.

با مسؤولان مربوطه در اين خصوص نيز گفت‌وگوهايي انجام شد تا از آخرين اتفاقات در بحث ساخت و ساز و همچنين موعد تحويل خانه‌ها به مردم باخبر شويم.

تأخير در تحويل واحدهاي مسکوني، اعتماد مردم را از بين برده است

يکي از متقاضيان طرح نهضت ملي مسکن در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: خواستم بگوييم واقعاً مسئولي نيست که شهامت داشته باشد و اعلام کند کسي که با احتساب وام، تاکنون ۷۵۰ ميليون تومان پول پرداخت کرده است (۴۰۰ آورده و ۳۵۰ وام) نبايد بداند کدام طبقه يا کدام واحد قرار است به وي تعلق بگيرد.

وي افزود: هنوز مشخص نيست يک متقاضي چقدر بايد پول پرداخت کند و چه زماني ساختمانش را تحويل مي‌گيرد؟ با چه منطقي همچنان از مردم پول طلب مي‌کنند؟ با اين تأخيرهاي که در تحويل خانه‌ها انجام مي‌شود چطور انتظار دارند مردم به آن‌ها اعتماد کنند.

نه توان ادامه دادن براي پرداخت مابقي پول مسکن را دارم و نه مي‌توانم انصراف بدهم

يکي ديگر از متقاضيان طرح نهضت ملي مسکن در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: سال ۱۳۹۹ در طرح ملي مسکن ثبت نام کردم، اعلام کرده بودند که احداث هر مترمربع کم‌تر از ۳ ميليون تومان تمام مي‌شود.

وي افزود: با اين وجود طبق برآوردي که کردم، يک واحد ۱۰۰ متري حداکثر ۴۰۰ ميليون تومان هزينه لازم دارد که ۲۰۰ ميليون تومان آورده و ۲۰۰ ميليون تومان هم وام است.

اين متقاضي مسکن ادامه داد: هر سال مبالغي که بايد واريز مي‌شد تغيير کرد، سال ۹۹ اعلام کردند ۴۰ ميليون تومان، سال ۱۴۰۰ اعلام شد ۵۰ ميليون تومان، در ارديبهشت‌، شهريور و دي‌ماه ۱۴۰۱ هر ماه ۱۰۰ ميليون تومان پرداخت کردم که مجموعاً ۳۹۰ ميليون تومان مي‌شود، محل درخواست من براي مسکن شهرکرد و پيمانکار آن بنياد مسکن چهارمحال و بختياري است.

وي عنوان کرد: براي من که مستأجر هستم و بايد ماهانه ۲ ميليون ۵۰۰ هزار تومان اجاره دهم بسيار سخت است، طلاهاي همسرم و ماشينم را فروختم به اميد خانه دار شدن اما هر چه مراجعه کردم کسي جواب درست و حسابي به من نمي‌دهد.

متقاضي مسکن طرح نهضت ملي مسکن در چهارمحال و بختياري خاطرنشان کرد: برخي مي‌گويند هر واحد مسکوني متري ۱۰ ميليون تومان تمام مي‌شود، يعني يک واحد ۱۰۰ متري يک ميليارد تومان مي‌شود، من اگر ۸۰۰ ميليون تومان داشتم يک ساختمان آماده با تمام امکانات مي‌خريدم نه اينکه يک ساختمان فاقد کابينت، شيرآلات و… را تحويل بگيرم.

وي اضافه کرد: در حال حاضر نه توان ادامه دادن براي پرداخت مابقي پول مسکن را دارم و نه مي‌توانم انصراف بدهم، طلاي همسرم را زماني که گرمي يک ميليون تومان بود فروختم الان هر گرم طلا نزديک ۳ ميليون تومان شده است.

اين متقاضي بيان کرد: خودروي که داشتم را ۱۸۰ ميليون تومان فروختم الان همان ماشين نزديک ۳۰۰ ميليون تومان شده است.

وي بيان کرد: پول امثال من که با هر زحمتي بود سعي کردم به‌موقع آن را تأمين کنيم گرفتند و واحدهايي ساختند که برخي از متقاضيان آن‌ها پول چنداني پرداخت نکرده‌اند، چرا ما که به موقع پول پرداخت کرديم بايد اينقدر ضرر بدهيم.

وي افزود: اگر پيمانکار هزينه ساخت يک متر مسکن را به نرخ روز حساب مي‌کند بايد پول متقاضي هم به روز حساب شود تا ضرر نکنيم.

اين متقاضي مسکن ادامه داد: عده‌اي مجموعاً در کل سال‌هاي ۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ فقط ۱۰۰ ميليون تومان دادند و حالا طلا و ماشين خود را به نرخ روز مي‌فروشند و هزينه ساخت مسکن را پرداخت مي‌کنند، اين افراد هيچ ضرري نمي‌کنند، ضرر را من کردم که خوش حساب بودم و پول را به‌موقع واريز کردم.

وي عنوان کرد: تنها نکته مثبت براي من که پول ساخت خانه‌ام را زودتر از بقيه پرداخت کردم اين است که مي‌توانم زودتر واحد خودم را انتخاب کنم، اما به چه قيمتي؟ با اين شرايط حداقل ۴۰۰ ميليون تومان ضرر کرده‌ام چه فرقي دارد طبقه چهارم باشم يا طبقه اول، مگر چقدر اختلاف قيمت دارند.
 
تحويل سريع‌تر واحد مسکوني منوط به تأمين آورده از سوي متقاضي است

مديرکل بنياد مسکن انقلاب اسلامي چهارمحال و بختياري در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: براي استان تعهدات و تکاليفي در قالب قانون جهش مسکن مشخص شده است که اين تعهدات شامل ساخت حدود ۴۰ هزار واحد مسکوني شهري در تمامي لايه‌هاي شهرهاي زير ۲۵ هزار نفر، بالاي ۲۵ هزار نفر، زير ۱۰۰ هزار نفر، بالاي ۱۰۰ هزار نفر، مسکن خود مالک و احياي بافت فرسوده شهري است.

فرشيد رياحي افزود: تنها در دو شهر شهرکرد و بروجن در چهارمحال و بختياري قالب انبوه‌سازي قابل اجرا است و مي‌توان ساختمان‌هاي چند طبقه بلندمرتبه احداث کرد.

وي ادامه داد: بنياد مسکن انقلاب اسلامي چهارمحال و بختياري در گام اول در قالب انبوه‌ساز در منظريه شهرکرد يک هزار و ۲۲۴ واحد مسکوني با پيشرفت فيزيکي ۵۰ درصد در حال ساخت دارد.

رياحي عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ به موازات ساخت ۴۰ هزار واحد مسکوني در قالب قانون جهش توليد ساخت ۱۴ هزار واحد مسکوني ديگر برعهده چهارمحال و بختياري گذاشته شده است.

وي خاطرنشان کرد: برنامه‌ريزي شده است تا پايان شهريور سال جاري ۴ هزار و ۵۰۲ پروژه ديگر به طرح نهضت ملي مسکن اضافه شود، در حال حاضر عمليات اجرايي حدوداً ۲ هزار واحد در نهضت ملي آغاز شده است که در شهرهاي مختلف مثل شهرکرد، بروجن، اردل، لردگان، فرخشهر، فارسان و سامان واقع شده‌اند.

مديرکل بنياد مسکن انقلاب اسلامي چهارمحال و بختياري اضافه کرد: وجود برخي مشکلات ازجمله مسائل اجتماعي و نارضايتي مردم از نوع زمين و نوع ساختماني که قرار است در آن زمين ساخته شود باعث شد سرعت ساخت و ساز در گروه‌هاي ساخت کاسته شود، به عنوان يکي از اين مشکلات، عدم رضايت مردم براي احداث ساختمان‌هاي دوطبقه در يک زمين است و مدعي هستند مقامات کشوري اعلام کردند هر زمين به يک خانواده تعلق گيرد اين در حالي است که اين گفته براي شهرهايي است که با مشکل کمبود زمين مواجه نيستند.

رياحي با اشاره به اينکه طرح نهضت ملي مسکن يک طرح متقاضي محور است و دولت هيچ کمکي به جز تأمين زمين و اعطاي وام نداشته است، اظهار داشت: در واحدهاي انبوه‌سازي اين امکان وجود ندارد که يک نفر پول واريز کند و بقيه به دلايلي اين کار را نکنند.

وي تاکيد کرد: هر چقدر واريز وجه از سوي متقاضيان به تعويق بيفتد، به دليل وجود تورم در مصالح ساختماني، زمان اجرا طولاني مي‌شود و هزينه‌هاي تمام شده ساخت و ساز افزايش مي‌يابد.

مديرکل بنياد مسکن انقلاب اسلامي چهارمحال و بختياري يادآور شد: از ابتداي اسفند سال گذشته با ارسال پيامک به متقاضيان، توانستيم حدود ۸۰ ميليارد تومان پول از محل آورده مردم جذب کنيم اما هنوز حدود ۵۰ ميليارد تومان به پيمانکاران بدهي داريم.

رياحي تصريح کرد: پيمانکار با قيمت پايه متري ۳ ميليون و ۹۷۰ تومان در حال کار در پروژه نهضت ملي مسکن است، اما شاخص‌هاي تعديلي که از سال ۹۹ به اين قيمت تعلق مي‌گيرد، قيمت تمام شده را به حدود متري ۸ ميليون تومان مي‌رساند که باز هم قيمت دقيقي نيست چراکه به موارد ديگري بستگي دارد.

وي خاطرنشان کرد: پيشنهادي به استاندار چهارمحال و بختياري شده و منتظر تأييد شوراي تأمين مسکن استان است مبني بر اينکه افرادي که آورده مالي کمتري دارند و نمي‌توانند پول تأمين کنند در پروژه‌هايي قرار بگيرند که پيشرفت فيزيکي کمتري دارند.

مديرکل بنياد مسکن انقلاب اسلامي چهارمحال و بختياري بيان کرد: افرادي که منابع مالي آن‌ها تأمين شده است در پروژه‌هايي قرار گيرند که پيشرفت فيزيکي بيشتري دارند که پروژه مشمول تورم و گراني نشود.
رياحي ادامه داد: مردم بايد منابع مالي خود را به موقع تأمين کنند تا پيمانکار نيز به موقع عمليات ساخت و ساز را انجام دهد و بتوانيم واحدهاي مسکوني را در موعد مقرر به مردم تحويل دهيم.

 

واگذاري واحد مسکوني به متقاضيان از خردادماه آغاز مي‌شود

استاندار چهارمحال و بختياري در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختياري، اظهار کرد: ۷۰ درصد زمين مورد نياز براي طرح نهضت ملي مسکن در اين استان تأمين شده است.

غلامعلي حيدري افزود: سهم استان چهارمحال و بختياري از نهضت ملي مسکن ۴۰ هزار مسکن شهري و ۱۴ هزار مسکن روستايي است.

وي ادامه داد: ساخت مسکن روستايي پيشرفت خوبي داشته است، نهضت ملي مسکن در شهرهاي اين استان نيز با موانع و مشکلاتي مواجه بود.

حيدري عنوان کرد: واگذاري واحدهاي مسکوني هم در روستاها و هم در شهرهاي چهارمحال و بختياري از خردادماه آغاز مي‌شود.

وي خاطرنشان کرد: با سرعتي که ساخت و ساز مسکن دارد امسال شاهد تحول بسيار خوبي در نهضت ملي مسکن در چهارمحال و بختياري خواهيم بود.

استاندار چهارمحال و بختياري اضافه کرد: متقاضياني که در طرح نهضت ملي مسکن ثبت نام کردند و وضعيت آنان مشخص شده است در اجراي طرح مشارکت داشته باشند.
 

عمليات اجرايي واحدهاي مسکوني طرح نهضت ملي مسکن در شهرکرد در حال انجام است

مديرکل راه و شهرسازي چهارمحال و بختياري در گفت‌وگو با جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: تا امروز عمليات اجرايي حدود يک هزار و ۲۰۰ واحد مسکوني توسط بنياد مسکن انقلاب اسلامي چهارمحال و بختياري در منظريه شهرکرد در حال انجام است.

حسينعلي مقصودي افزود: همچنين عمليات اجرايي يک هزار و ۷۰۰ واحد مسکوني نيز در محله ۳۴ شهرکرد توسط اداره‌کل راه و شهرسازي چهارمحال و بختياري انجام مي‌شود.

وي ادامه داد: ۱۵۰و احد مسکوني در محله ۳۹ توسط ستاد اجرايي فرمان امام خميني (ره) در حال ساخت است، همچنين در محله ۴۰ پيمانکار براي ساخت حدود ۳ هزار و ۴۰۰ واحد مسکوني انتخاب شده و عمليات در حال اجرا است.

مقصودي عنوان کرد: اخيراً در محلات ۳۳، ۴۱ و ۴۲ نيز موضوعاتي چون تغيير کاربري آن رفع شده است و به زودي انتخاب مجري و پيمانکار انجام مي‌شود، شروع عمليات در اين محل فصل بهار خواهد بود.

وي خاطرنشان کرد: در مابقي شهرستان‌ها عمليات ساخت مسکن در حال اجرا است، در چند شهر در تأمين زمين مشکلاتي وجود داشت که مقرر شد با پيگيري بنياد مسکن انقلاب اسلامي و راه و شهرسازي بتوانيم مشکلات را رفع و پروژه‌ها سرعت بيشتري پيدا کند.

به گزارش جهانبين نيوز؛ رؤياي خانه‌دار شدن براي متقاضياني که به قول خودشان ديگر نه توان ادامه دارند و نه مي‌توانند انصراف دهند، با تأخير در واگذاري مسکن که از سوي مسئولان مطرح مي‌شود روز به روز دور و دورتر مي‌شود.

خانه‌هاي متقاضياني که در طرح نهضت ملي مسکن در چهارمحال و بختياري ثبت نام کرده‌اند، ابتدا قرار بود در اسفندماه ۱۴۰۱ تحويل داده شود، تاريخ بعدي تحويل ارديبهشت‌ماه ۱۴۰۲ و مجدداً قرار شده است خردادماه اولين واحدها تحويل متقاضيان شود.

ضمن اينکه بايد شرايط آن دست از متقاضياني که بعد از ثبت نام و احتمالاً پرداخت بخشي از آورده مسکن ديگر توان ادامه ندارند را نيز درک کنيم، اما افرادي که خوش حساب بودند و در زمان مقرر آورده خود را پرداخت کردند هم حق دارند که نگران باشند چراکه هر چقدر زمان تحويل مسکن به تعويق بيفتد شامل تورم مي‌شود.

انتهاي پيام/1031ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg